Talent uit Werkhart, initiatief van wspwerkhart.nl

Veelgestelde vragen

VOOR WERKGEVERS

Welke talenten staan er op deze site?

Chauffeurs, administratief medewerkers, accountmanagers en vele anderen. Hier vindt u talloze en zeer diverse werkzoekende talenten die momenteel een uitkering hebben via één van de gemeenten, UWV of SW-bedrijven in Noordoost-Brabant. Zij popelen om (weer) aan de slag te gaan en zijn ook direct in staat om te werken! Deelname is voor de talenten, net als voor u, volledig kosteloos. En vrijwillig – u vindt hier dus uitsluitend gemotiveerde mensen.

Ik ben op zoek naar personeel maar heb hier geen geschikt talent kunnen vinden?

Al doen we onze uiterste best om up to date en volledig te zijn: nog niet alle werkzoekende talenten uit de regio staan op deze site. Heeft u een vacature en kunt u op Talent uit Noordoost-Brabant geen geschikte kandidaat vinden? Via het Werkgeversservicepunt Noordoost-Brabant (http://www.wspnoordoostbrabant.nl/) kunt u uw vacature aanmelden of met een adviseur/werkmakelaar in gesprek om een geschikte kandidaat (of kandidaten) te vinden. Direct contact? Klik hier.

Wat houdt de Banenafspraak in?

Het doel van de Banenafspraak is om meer mensen met een beperking aan de slag te krijgen bij werkgevers. Op Talent uit Noordoost-Brabant vindt u ook talenten die onder de Banenafspraak vallen. Als het werkgevers in Nederland niet lukt om het afgesproken aantal banen te creëren, kan de Quotumwet in werking treden. Deze wet verplicht, op straffe van een forse boete, werkgevers met 25 werknemers of meer een aantal mensen met een beperking in dienst te nemen.

Zijn er kosten verbonden aan deze dienstverlening?

Nee. Deze dienstverlening is een initiatief van gemeenten, UWV en SW-bedrijven in de arbeidsmarktregio Noordoost-Brabant. Zij zorgen dat deze dienstverlening gratis is én blijft, voor zowel werkgevers als talenten. Er is sprake van een win-win situatie: u een nieuwe medewerker in korte tijd en het talent een baan en geen uitkering meer!

Waarom kunnen we - als werkgever - niet direct zelf contact opnemen met het talent?

Voor deze werkwijze is gekozen vanwege de privacy van de talenten. De site is immers laagdrempelig en vrij toegankelijk voor iedereen..

Lever ik als werkgever hiermee een bijdrage aan Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen?

Absoluut! Steeds meer werkgevers hebben sociale ambities en maken daar geen geheim meer van. Door de talenten op dit platform een kans te geven binnen uw bedrijf, geeft u direct handen en voeten aan uw maatschappelijke betrokkenheid. Zo kunt u bijvoorbeeld ook snel en gemakkelijk selecteren op kandidaten die vallen onder de Banenafspraak.

VOOR TALENTEN

Wat is Talent uit Noordoost-Brabant?

Het is een website voor alle werkgevers (en uitzendbureaus) in de regio Noordoost-Brabant die op zoek zijn naar een nieuwe werknemer. De website is voor iedereen toegankelijk.

Hoe meld ik me aan?

Kijk of je voor aanmelding in aanmerking komt via de knop ‘aanmelden’ in de menubalk van deze site. Beter nog: klik hier.

Is het verplicht?

Nee. Wel verstandig, check daarvoor de verhalen van andere (voormalige) werkzoekenden. Maar jouw deelname aan Talent uit Noordoost-Brabant is volledig vrijwillig, het heeft dus geen gevolgen voor je uitkering als je om welke reden dan ook niet meedoet!

Zijn er kosten verbonden aan mijn deelname?

Nee. Talent uit Noordoost-Brabant is een initiatief van de gemeenten, UWV en SW-bedrijven. Zij zorgen er gezamenlijk voor dat jouw deelname aan dit platform volledig kosteloos is én blijft.

Kan mijn profiel of cv tussentijds aangepast worden op Talent uit Noordoost-Brabant?

Uiteraard! Als er tussentijds wijzigingen nodig zijn dan kan dat altijd. Neem in dat geval contact op met de backoffice.

Wat gebeurt er als een werkgever interesse in mij heeft?

We nemen dan direct contact met je op! Als je interesse hebt in de vacature maken we verder afspraken met jou, de werkgever (of het uitzendbureau) en eventueel de werkmakelaar van de gemeente of UWV.

Is mijn video door iedereen op internet te vinden?

Nee. Je video is alleen op Talent uit Noordoost-Brabant te zien en is verder niet online te vinden. Je privacy is bij ons veilig. Natuurlijk mag jij, als je er trots op of tevreden mee bent, er wel altijd zelf voor kiezen om de video ook op andere manieren te delen.

Krijg ik de video of foto zelf ook?

Natuurlijk ontvang je je eigen foto en/of video. Die kun je namelijk ook heel goed gebruiken als je zelf solliciteert! Samen met de foto of video krijg je dan ook een filmpje met handige tips. Daarin leggen we je precies uit hoe je jouw video kunt gebruiken bij het solliciteren. Wanneer je je video zelf verspreidt op het internet, is de video natuurlijk niet langer beveiligd.

Mag dat zomaar, een foto of video van mij op Talent uit Noordoost-Brabant zetten?

Nee, dat mag niet zomaar: jij moet ons daar uitdrukkelijk toestemming voor geven. Bij jouw (digitale) aanmelding wordt dit uitgelegd.

Wat moet ik doen als ik (tijdelijk) werk gevonden heb?

Allereerst: van harte! Maar aangezien je dan (tijdelijk) niet beschikbaar bent, meld je ons dat liefst zo snel mogelijk. Dat kan per mail (mailto:info@talentuitnoordoostbrabant.nl) of telefonisch  (+31 (6) 11 422 613). Wil je je profiel na afloop van je tijdelijke werk weer activeren? Neem ook dan contact met ons op. Wij helpen je graag en snel.

Wie kan er allemaal bij mijn persoonlijke gegevens via Talent uit Noordoost-Brabant?

Alleen de beheerder van de website. Jouw persoonlijke gegevens zijn bij ons in goede handen. Ze zijn veilig en uitsluitend toegankelijk voor het team van Talent uit Noordoost-Brabant.

Wat moet ik doen als ik vragen heb?

Talent uit Noordoost-Brabant is ook voor jou altijd bereikbaar. Op werkdagen kun je ons telefonisch bereiken tussen 09.00 en 17.00 uur, via +31 (6)  114 226 13. Maar je mag ons anders ook gewoon een mailtje sturen: info@talentuitnoordoostbrabant.nl.

Wist u dat...

Wij nog meer kandidaten hebben in ons bestand? En u daarom gerust kunt bellen met 06 114 226 13?